מהיכן מגיע המזון שמשפחתך אוכלת? כיצד הגיע אל הסופרמרקט? באיזו דרך עבר כדי להגיע לשם? התווית אומרת "אורגני", אבל האם זה נכון? האם הוא כולל משהו שבתך אלרגית אליו? האם הוא גודל או נקצר בדרך ידידותית לסביבה או בת קיימא?
האפשרות לענות על השאלות האלה נמצאת במערכות ויישומי מעקב.
כדי לפעול, מערכות מעקב חייבות לדעת כל דבר שקורה, בכל שלב של הדרך, מהחווה עד לשולחן המטבח שלך. אבל עם הגידול בקווי אספקה גלובליים ומרוחקים, והשימוש הגובר בייצור משני [על ידי קבלן משנה], המעקב אחרי מוצרי מזון מקצה לקצה הופך קשה יותר.
תקני GS1 מאפשרים מערכות מעקב, בקנה מידה גלובלי – לא חשוב כמה חברות מעורבות, או כמה גבולות נחצו, מאחר שמזון ומרכיבי מזון נעים מקצה אחד של קו האספקה לאורך כל הדרך אל הצרכן.
יכולת המעקב חשובה במיוחד אם משהו משתבש, ויש צורך להחזיר ליצרן מוצרי מזון. חקיקה שנעשתה בעת האחרונה באיחוד האירופי מחייבת יצרנים להודיע לרשויות ולצרכנים על כל סיכון אפשרי ללקוחות מן המוצרים שלהם. מדינות רבות אחרות בודקות מחדש את החקיקה שלהן באותו נושא בדיוק. מגדלים יחידים, יצרנים ותעשיינים, בהיותם להוטים להגן על המותגים שלהם מכל נזק שעלול להיגרם על ידי חומרי גלם מקולקלים או החזרת מזון שנוהלה בצורה גרועה, מקדמים את מדיניות ושיטות החזרת המזון שלהם עצמם.
תקני GS1 יכולים למלא תפקיד חיוני בהחזרת מוצרים. בגלל היותם גלובליים, פרושים מצד אחד של קו האספקה לקצהו האחר, הם מבטיחים נגישות מיידית למידע מדויק על המוצר, ובכך מאפשרים החזרה מלאה ומיידית.
אבל אולי חשוב יותר, התקנים שלנו מקלים על ביקורת איכות ושליטה מדויקת על מלאי. ותורמים לכך שהחזרת מזון תהיה נחוצה במקרים נדירים ביותר.