האגודה לקידוד המוצר בישראל (ממ"י), GS1 ישראל, פועלת לקידום הקשר בין ספקים ומשווקים בישראל לטובת ייעול שרשרת האספקה. קידום הקשר, נעשה על ידי הקניית שיטות עבודה מתקדמות וסטנדרטים להעברת מידע בין גופים תוך יצירת שפה אחידה ובינלאומית לעסקים. שיטות העבודה משלבות שימוש בטכנלוגיות ברקוד , RFID ,סחר אלקטרוני (EDI) ועוד.

הדפסת הברקוד

קיימות שתי דרכים עיקריות להדפסת הברקוד על גבי המוצר:
 
1. יצירת תווית ברקוד במדפסת או בדפוס והדבקתה על המוצר.
הדבקת תווית ברקוד על האריזה נעשית כאשר בזמן הדפסת האריזה לא הודפס ברקוד.
הדפסת תווית הברקוד מבוצעת במדפסת יעודית או בבית דפוס. הטכניקה להדפסת מדבקות בבית דפוס זהה להדפסת הברקוד ישירות על גבי האריזה, למעט הצורך בהדבקת המדבקה על גבי האריזה אחרי הדפסתה.
 
2. שילוב הברקוד כחלק אינטגרלי מעיצוב האריזה והדפסתו בבית דפוס. בו מודפסת אריזת המוצר. 


השיטה המפורטת בסעיף 2 הינה הנפוצה ביותר, כיוון ששילוב הברקוד באריזה מאפשר איכות גבוה לברקוד, חסכון בעלויות להדפסה והדבקה והקטנת הסיכוי לחוסר התאמה בין המוצר לקוד המופיע עליו.
 
שילוב הברקוד באריזה נעשה ע"י יצירת תשליל (פילם* המכיל את הברקוד. התשליל מותאם בעת יצורו לסוג ההדפסה בו תודפס האריזה.
בטכניקות ההדפסה השונות ייתכנו סטיות בין הגלופה או הלוח ממנו מודפסות האריזה לבין התוצאה הסופית.
באלמנטים גרפיים או ויזואליים, העובדה אינה משמעותית אולם בברקוד הדורש דיוק מושלם בין רוחבי הקווים לרווחים ביניהם, סטייה מינימלית ברוחב קו מוכפלת למעשה, שהרי אותו רוחב "נגזל" מהרווח הצמוד. מסיבה זו יש להתייחס בעת ייצור התשליל לסוג וצורת ההדפסה, וליצירת "סטייה שלילית", שתקזז בסופו של דבר את הסטייה הטבעית בתהליך.
 
בנוסף להקפדה על איכות התשליל, חשוב כמובן להקפיד על איכות כל תהליך ההדפסה וקיום בקרה בזמן ההדפסה ולאחריה, לאבטחת איכות ההדפסה הסופית על האריזה.

איכות הברקוד נקבעת בסופו של תהליך ע"י קריאה מושלמת ומדויקת של הברקוד על המוצר

הדפסת הברקוד  הדפסת הברקוד
הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים
Copyrights © Gs1 Israel, 2007. all rights reserved