תקנים הם הסכמים הבונים כל פעילות או תעשייה. הם יכולים להיות כללים, או קוים מנחים, שכל אחד מיישם. הם יכולים להיות שיטת מדידה, או תיאור, או סיווג מוצרים או שירותים.
-
אחת הדרכים הקלות ביותר להבין את התועלת שבתקנים הוא לחשוב מה קורה כשאין תקנים. ניקח לדוגמה מידות נעליים: מידה 7 של נעלי נשים בניו יורק היא מידה 38 בשנחאי, מידה 4.5 בלונדון, מידה 37.5 בפריס, מידה 23 בטוקיו, 5.5 בסידני.
זה אינו נוח וגורם בעיות לנוסע בינלאומי הרוצה לערוך קניות וזה מאד לא נוח וגורם בעיות לחברות המייצרות נעליים.
משום שאין תקנים בינלאומיים למידות נשים, חברות צריכות לסמן את אותן הנעליים בצורה שונה במדינות שונות.הן צריכות לפרט את הסימוכין למידה הנכונה על כל הזמנות הרכש,החשבוניות ושוברי המשלוח לכל מדינה. מכיוון שהזמן אשר מוקדש לנושא פירושו הוצאות כספיות אשר באות לידי ביטוי, בסופו של דבר- במחיר ללקוח.
נעליים הן דוגמה פשוטה מאוד! חשוב על כמה מסובכים יכולים להיות תהליכי מסחר עבור חברות גלובליות המייצרות מוצרים המורכבים ממספר גדול של חלקים המגיעים ממקומות שונים.
מסיבות כאלה ממקדים כל כך הרבה תשומת לב למציאת דרכים להפוך את הלוגיסטיקה של שרשרת האספקה הבינלאומית ליעילה יותר. זו הסיבה שתקנים ממלאים תפקיד כל כך חשוב לעסקים וללקוחות גם יחד: תקנים הם הבסיס לחילופים ברורים ומובנים בין חברות בכלכלה הנעשית יותר ויותר גלובלית. הדבר מסייע להפחית את העלויות לכלל המעורבים בשרשרת האספקה..