האגודה לקידוד המוצר בישראל (ממ"י), GS1 ישראל, פועלת לקידום הקשר בין ספקים ומשווקים בישראל לטובת ייעול שרשרת האספקה. קידום הקשר, נעשה על ידי הקניית שיטות עבודה מתקדמות וסטנדרטים להעברת מידע בין גופים תוך יצירת שפה אחידה ובינלאומית לעסקים. שיטות העבודה משלבות שימוש בטכנלוגיות ברקוד , RFID ,סחר אלקטרוני (EDI) ועוד.

סוגי ברקודים

ארגון ה- GS1, מספק מספר סוגים של ברקודים ליישומים מגוונים. הברקודים שבשימוש GS1 כוללים EAN/UPC, GS1 DataBar, GS1-128, ITF-14.

מושגי מפתח

EAN/UPC

·

 

מיועדים לנקודת מכירה קמעונאית  (POS) משום שהם מתוכננים לסביבת סריקה בנפח גבוה.

· בשימוש בנקודת מכירה קמעונאית ובלוגיסטיקה חובה להדפיס בגודל גדול יותר מגודל ה"יעד" כדי להקל על סריקה בשינוע.

· מוגבל לנשיאת מפתחות GS1 ומזהים מיוחדים ליישומים מוגבלים כמו פריטי סחר במידה משתנה ומספור פנימי.

 

 

  GS1 DataBar

· משפחת סמלים הניתנת לסריקהבנקודת מכירה קמעונאית   (POS), הם קטנים מ EAN/UPC ויכולים להכיל מידע נוסף כגון מספרים סידוריים, מספרי אצווה של תאריך תפוגה.

· צוות משימה של מועצת המנהלים של GS1 בוחן תת-מערכת של  GS1 DataBar שתוכננה לשימוש בנקודות מכירה קמעוניות  ( POS)  כדי לאמץ אותה בעתיד, משום ש GS1 DataBar יכולה להכיל את כל מפתחות GS1 והמאפיינים ולעשות זאת בפחות מקום מאשר  EAN/UPC.

· סמלי GS1 DataBar כבר אושרו לשימוש כולל על פריטי מוצרי בריאות שאינם עוברים בנקודות מכירה קמעוניות.

 

 GS1-128 (בעבר כונהUCC/EAN-128 או  EAN-128)

· ברקוד  GS1-128 (UCC/EAN-128) יכול להכיל את כל מפתחות GS1  ומאפיינים אבל אי אפשר להשתמש בהם בפריטים העוברים בנקודות מכירה קמעוניות.

 

 

ITF-14

· ברקוד ITF-14   יכול להכיל רק  מספרי פריטי סחר גלובלי ( GTIN), אפשר להדפיסם ישירות על קופסאות קרטון גלי, אבל אי אפשר להשתמש בו על פריטים העוברים בנקודות מכירה קמעוניות.

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים
Copyrights © Gs1 Israel, 2007. all rights reserved